18 Ocak 2010 Pazartesi

Yeni sürüm hakkında...

Ağır aksakta olsa yavaş yavaş bir şeyler yapıyoruz. En azından Slackware'e görsel arayüzü kazandırmış durumdayız. Sadece ayrıntıları incelemek ve eksikleri gidermek kalıyor kurulum sisteminde.

Paket konusunda gelişme yok çünkü zaman da yok. Bir zamanlar işyerinde ilgilenmeye çalışıyordum ama şimdi bu imkanda kalmadı.

Yeni isoları denemek isteyenler her türlü riski göze alıp ftp://ftp.linux.org.tr/truva/Surumler/Gelistirilen/iso/ adresinden isoları takip edip deneyebilirler. Dediğim gibi yeni olarak göreceğiniz tek şey kurulum sisteminin tam ekranlı hali. Paketler tamamen Slackware paketlerinden oluşuyor.

Virtualbox'ta sanal disk oluşturup kurulum sistemini test ettim fakat paketler olmadığı için paket kurulumu da yaptırmadım haliyle. Herşey meraklısına. :D

Yakında son dakika golleri olmazsa Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bilgi İşlem Servisi'ne transfer oluyorum. Bedavaya gittim ama geleceğim parlak. Sanırım orada Linux faaliyetleri konusunda daha sağlam destekler bulabilirim. Bunu da zaman gösterecek artık.

2 yorum:

  1. yeni iş hayatınızda başarılar dilerim.truva linux için de umarım faydalı olur.çalışmalarınızı gönülden destekliyorum ama bu işin erbabı olmadığım için fiilen yardım edemem.kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Desteğiniz için teşekkürler. En büyük yardım Truva'yı kullanmak ve kullandırmaktır. Çok popüler değiliz, çok üstün nitelikli de değiliz ama en azından kullanılmaya değeriz.

    YanıtlaSil